Informacje o projekcie

  • Obiekt: Biuro OKE Heveliusz
  • Inwestycja: inwestor OKE Poland
  •  Powierzchnia: 485m2
  • Lokalizacja:Gdańsk

Biuro zajmuje całe piętro 17-te w budynku Heweliusz w Gdańsku, prawie ze wszystkich pomieszczeń widać panoramę Gdańska. Zgodnie z wytycznymi, założenie główne miało polegać na wydzieleniu przestrzeni openspace recepcji wraz z miejscem do wypoczynku dla pracowników oraz takich samych przestrzeni do pracy, z wydzieloną szklaną salą konferencyjną. Silnie wyczuwalny industrialny charakter biura złagodzony został kolorem oraz wygodnymi wypoczynkami: fotelami i kanapami w openspace recepcji. Rzucająca się w oczy w wejściu, nad ladą recepcyjną, „ściana telewizyjna” świadczy o profilu działania firmy http://www.oke.pl/. Tu także zastosowana została po raz pierwszy w realizacjach STUDIO del arte podłoga winylowa imitująca drewno, okazała się zbawienna dzięki swojej wytrzymałości i grubości zaledwie 3 mm.